NL JUDO damesteam derde van Nederland tot 18 jaar

Het NL JUDO damesteam is derde geworden op het NK teams tot 18 jaar. In het team stonden judoka’s van Judo Yushi (Haarlemmermeer), Tom van der Kolk (Alkmaar) en Dojo ‘t Loo (Heiloo).

De dames wonnen de kwartfinale van Judo A-Zeven (Friesland-Groningen) met 4-1, maar verloren daarna de halve finale van de latere kampioen Topjudo Nijmegen met 1-4. Het verschil in ervaring tussen het jonge team van Judo Yushi – Tom van der Kolk tegenover het ervaren team van Nijmegen gaf de doorslag.De strijd om brons tegen De Korte uit Rotterdam was spannend, maar werd met 3-2 gewonnen. Maira Medema en Celine Kleimeer zetten een 2-0 voorsprong op het bord, maar De Korte kwam terug tot 2-1. Sija Coolegem zette vervolgens in een spannende strijd met een armklem het winnende punt op het bord.   

Het herenteam lukte het niet om te winnen. Ze gingen twee keer strijdend met 3-4 ten onder.  Een dag eerder was het team al in Almelo aangekomen voor een gezamenlijke voorbereiding op het NK. Dat konden we mede realiseren door onze teamsponsor ooseoo internetmarketing, zichtbaar beter!  

Het bronzen NL JUDO damesteam bestond uit:

-48 kg Maira Medema (Judo Yushi), Lara Stofberg (Tom vd Kolk)

-52 kg Celine Kleimeer (Dojo ‘t Loo), Maud Renses (Tom vd Kolk)

-57 kg Fleur Sinnema (Tom vd Kolk), Estrella Otte (Judo Yushi)

-63 kg Sija Coolegem (Dojo ‘t Loo)

+63 kg Laura Liçai (Tom vd Kolk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *