Tom van der Kolk (Alkmaar e.o.) en Judo Yushi (Haarlemmermeer e.o.) zijn officiële partnerclubs van de Judo Bond Nederland. Judoka’s die aan het trainingsprogramma deelnemen bij Judo Yushi en Tom van der Kolk worden door deze clubs in samenwerking met de Judo Bond Nederland opgeleid naar internationaal niveau.

Op basis van de prestaties en ontwikkeling van de judoka’s kan het betekenen dat judoka’s binnen de full time programma’s van  het NL JUDO team uitgroeien tot topsporter en door de Judo Bond Nederland kunnen worden uitgenodigd om nationaal geselecteerd te worden voor de Academie of de nationale ploeg op Papendal.

 

Faciliteiten Sportinstituut Tom van der Kolk

Sportinstituut Tom van der Kolk heeft in het eigen trainingscentrum op de hoofdlocatie in Alkmaar alle faciliteiten beschikbaar om een compleet programma aan te bieden met alle benodigde ondersteuning. De hoofdlocatie beschikt voor de Top Judo talenten over twee Dojo ruimtes, een modern Fitnesscentrum en krachttraining in de buitenlucht. Inpandig fysiotherapie waar afspraken mee liggen voor judoka’s van het Fulltime programma. Er is een eigen voedingsdeskundige aan boord die Fulltime programma Judoka’s begeleid. Naast Talentenpartner van de JBN is Stichting Topsport Tom van der Kolk ook officieel RTC van de Gemeente Alkmaar geworden. Hierdoor kan gebruik worden gemaakt van diverse Topsportfaciliteiten binnen Gemeente Alkmaar,  waaronder snelle doorverwijzing naar orthopeed. Ook is er een samenwerking met het onderwijs. Willem Blaeu heeft een speciale Lootafdeling voor talentvolle sporters.

Voor de deur bij Sportinstituut Tom van der Kolk ligt een groot parkeerterrein en ouders kunnen een kopje koffie of thee nuttigen en tegelijk hun zoon of dochter in actie zien op de Judomat.
Er kan geput worden uit bron van Topsport Judo ervaring. Tom van der Kolk heeft afgelopen 25 jaar velen talenten naar de Wereldtop gebracht, waarbij zelfs één van zijn pupillen op de Olympische spelen heeft gestaan. Inmiddels zitten zijn Middelste zoon Yannick en jongste zoon Dylan in Papendal bij het Nederlands team. Tom van der Kolk heeft dan ook korte lijnen met trainers – coachen – topsporters  in Papendal.

 

Trainingsprogramma judoselecties -15/ -18 /-21 jaar

De selecties in de leeftijdsgroepen -18 jaar, -21 jaar en +21 jaar. De trainingsopzet past binnen de richtlijnen van het full-time programma van de Judo Bond Nederland, waardoor het mogelijk is om een compleet programma voor judoka’s in de leeftijdsklasse tot 18 jaar aan te bieden en full time programma’s voor judoka’s in de leeftijden -21 jaar en +21 jaar.
Het complete trainingsprogramma is op te vragen bij de stichting Topsport Tom van der Kolk.

Klik hier voor het lesrooster van de judotrainingen.

 

Trainingsprogramma pupillenselectie -10 en -12 jaar

Klik hier voor het lesrooster van de judotrainingen.

 

Stichting Topsport Tom van der Kolk

https://www.topsporttomvanderkolk.nl/

 

Coaching Staff en selectie