Judo Yushi (Haarlemmermeer e.o.) en Tom van der Kolk (Alkmaar e.o.) zijn officiële talentpartnerclubs van de Judo Bond Nederland. Judoka’s die aan het trainingsprogramma deelnemen bij Judo Yushi en Tom van der Kolk worden door deze clubs in samenwerking met de Judo Bond Nederland opgeleid naar internationaal niveau.

Op basis van de prestaties en ontwikkeling van de judoka’s kan het betekenen dat judoka’s binnen de full time programma’s van  het NL JUDO team uitgroeien tot topsporter en door de Judo Bond Nederland kunnen worden uitgenodigd om nationaal geselecteerd te worden voor de Academie of de nationale ploeg op Papendal.

 

Faciliteiten Judo Yushi

Judo Yushi heeft in het eigen trainingscentrum op de hoofdlocatie in Nieuw-Vennep alle faciliteiten beschikbaar om een compleet programma aan te bieden met alle benodigde ondersteuning. De hoofdlocatie beschikt over een dojoruimte met een mat van 216 m2, een trainingsruimte voor functionele krachttraining en een fysiotherapieruimte waar judoka’s direct na een toernooiweekend terecht kunnen. Alle trainingen vinden daarom plaats op de hoofdlocatie, evenals de medische begeleiding, waardoor het mogelijk is om ook bij het herstel van blessures gebruik te maken van de eigen trainingsfaciliteiten en waardoor snel weer in de groep meegetraind kan worden.

Judo Yushi beschikt teven over infrastructuur om fysiologische testen tijdens trainingen uit te voeren en die te gebruiken om judoka’s in verschillende trainingsfases te monitoren.

Judo Yushi is officieel groeisport in Haarlemmermeer en kan daardoor ook gebruik maken van alle faciliteiten die via Topsport Haarlemmermeer worden aangeboden, zoals de mogelijkheid voor begeleiding bij voeding, mentale begeleiding en snelle doorverwijzingen naar de Sportpoli van het Spaarne Gasthuis.

Voor onderwijs heeft Judo Yushi nauwe contacten met diverse middelbare scholen in Haarlemmermeer waaronder het Haarlemmermeerlyceum (Topsport Talent school/ LOOT), het Herbert Vissers College (Topsportvriendelijke school), KSH en Kaj Munk College. Judoka’s op deze scholen kunnen daardoor aan het ochtendprogramma deelnemen.

 

Trainingsprogramma Judo Yushi Topselectie

De topselectie van Judo Yushi bestaat uit judoka’s in de leeftijdsgroepen -18 jaar, -21 jaar en +21 jaar. De trainingsopzet past binnen de richtlijnen van het full-time programma van de Judo Bond Nederland, waardoor het mogelijk is om een compleet programma voor judoka’s in de leeftijdsklasse tot 18 jaar aan te bieden en full time programma’s voor judoka’s in de leeftijden -21 jaar en +21 jaar. Judoka’s in de topselectie werken op basis van een persoonlijk judo(talent) profiel om zich maximaal te kunnen ontwikkelen.

Klik hier voor het trainingsprogramma van de Topselectie van Judo Yushi.

 

Trainingsprogramma Judo Yushi Jeugdselectie -15 jaar

Judo Yushi heeft al jarenlang één van de sterkste jeugdselecties van Nederland. Het trainingsprogramma voor Jeugd tot 15 jaar is opgezet om gestructureerd judoka’s de vaardigheden bij te brengen die judoka’s in de leeftijdsklassen daarboven nodig hebben. Judoka’s ontwikkelen een meer volwassen judostijl en er worden tactische en fysieke aspecten toegevoegd aan de training. Het programma vloeit naadloos over in het trainingsprogramma voor judoka’s tot 18 jaar.

Klik hier voor het trainingsprogramma van de Jeugdselectie van Judo Yushi.

 

Trainingsprogramma Judo Yushi Pupillenselectie -10 en -12 jaar

In de leeftijdscategorieën tot 10 en tot 12 jaar leren de judoka’s kennismaken met wedstrijdjudo en met de basisvaardigheden van het wedstrijdjudo. Judoka’s leren hoe het er aan toe gaat bij wedstrijden, waarbij plezier aan het meedoen bij toernooien voorop staat.

Klik hier voor het trainingsprogramma van de pupillenselectie van Judo Yushi

 

Stichting Judo Yushi Topsport

De stichting Judo Yushi Topsport faciliteert Judo Yushi bij het uitvoeren van de topsportambities vanaf de leeftijdsgroep -15 jaar. De stichting probeert financiële middelen te genereren om op die wijze topsport bij Judo Yushi en in samenwerking met de stichting Topsport Tom van der Kolk topsport van het NL JUDO team mogelijk te maken.

 

Coaching Staff en selectie