Eveline Wilke de Souza Beentjes heeft zelf wedstrijdjudo gedaan en in de dames kernploeg gezeten. Op het palmares van Eveline staan onder andere een zilveren en drie bronzen medailles op het NK volwassenen. “Altijd goed om zelf te ervaren wat kinderen nu voelen als ze de mat opstappen bij een wedstrijd. Dit is echt een heel ander gevoel dan een voetbalveld oplopen voor een wedstrijd. Bij judo ben je zelf overal voor verantwoordelijk. En dat is ook weer heel mooi natuurlijk. Door een heupblessure stopte ik met wedstrijdjudo en ging mezelf helemaal toeleggen op het lesgeven”, aldus Eveline.

Eveline is begonnen met lesgeven op 1 oktober 1981 bij Judo club Randers. Na haar Randerstijd en periode als wedstrijdjudoka heeft Eveline 13 jaar bij Sportinstituut van der Kolk lesgegeven en 3 jaar bij Rietdijk in Velserbroek. In 2017 is Eveline zelfstandig gestart met Beentjes Judosport. Eveline: “ik geef nu bijna 41 jaar (dagelijks) les en ik geniet er iedere dag van”.

Beentjes Judosport beschikt ook over wedstrijdgroepen en is in 2022  PARTNERCLUB geworden binnen het team van NL JUDO. En de faciliteiten zijn mooi. Zo kunnen de judoka’s, naast de reguliere trainingen in de Meent in Alkmaar, twee keer per week een ochtend training volgen bij Sportinstituut Tom van der Kolk en kunnen ze de regiotraining van de Judo Bond Nederland volgen in Haarlem.

Beentjes Judosport zal in de toekomst steeds meer gebruik maken van deze trainingsmogelijkheden. De jonge judoschool heeft veel kinderen op in de categorie -10 en -12 maar die straks allemaal doorgroeien naar de -15 en -18 jaar.

Een van de voordelen om een partnerclub te zijn is dat “de coaching” opgevangen kan worden door het team van NL JUDO, waarbij tussen de trainers van Beentjes Judosport en de NL JUDO coaches altijd onderling overleg is over de talenten. Wat zeker ook zal leiden tot een win-win resultaat.

 

Faciliteiten Beentjes Judosport

Beentjes Judosport beschikt over twee trainingslocaties, te weten De Meent in Alkmaar en Sporthal de Bloemen in Castricum.

 

Trainingsprogramma wedstrijdjudo

De wedstrijdjudoka’s trainen in meerdere lesuren. De selectietrainingen vinden plaats op vrijdag in Alkmaar.

Klik hier voor het complete lesrooster.

 

Selectie Talentpartnerprogramma